Halsløft

Halsløft

  • Stramming av løs hud på halsen
  • Fettsuging av halsen

Stramming av løs hud på halsen

Ved halsløft vil man benytte et lite synlig snitt foran øret, på undersiden av øreflippen, bak øret og ut i hårfestet. Huden løses ut og bindevevshinnen med muskulaturen under huden på halsen strammes opp mot ørene der den syes fast. Deretter fjernes den overflødige huden og lukkes med sting som syes inni huden slik at de ikke kan sees på utsiden. Det legges på kompresser og over dem et elastisk bind for å holde på kompressene og hindre hevelser. Når man kommer til kontroll dagen etter fjernes kompressene og man har bare det elastiske bindet i 4 til 5 dager.
Operasjonen foregår i sedasjon, det vil si at man sover under inngrepet. I tillegg settes lokalbedøvelse i området. Operasjonen er uten smerter.

Etter operasjonen ligger man og hviler på klinikken før man går hjem. Om man skulle få mindre blå merker på halsen, forsvinner disse som regel etter 8 til 10 dager.

Man kommer til kontroll og bytte av kompresser dagen etter operasjonen. Har man gjort samtidig fettsugning, fjernes stingene under haken etter 1 uke. Øvrige sting inn i huden fjernes etter 2 uker.