Fettransplantasjon

Fettransplantasjon i ansiktet

Det er blitt mer aktuelt å bruke fettransplantasjon innenfor kosmetisk kirurgi for å gjenoppbygge volum og skape et yngre og friskere utseende. Mange ønsker å forstørre kinnbena eller fylle ut fordypninger i ansiktet med fett. Fettransplantasjon eller fettinjeksjon anbefales som et alternativ om man ikke ønsker å bruke fillere for å øke volumet i ansiktet. Noen pasienter ønsker å bruke en naturlig metode for å gjenoppbygge volumet i ansiktet ved å bruke sitt eget fett. I tillegg til å øke volumet og redusere rynker i ansiktet, har man erfaring med at fettransplantasjon har en positiv effekt på hudens kvalitet og utseende. Fettransplantasjon i ansiktet kan kombineres med for eksempel ansiktsløft, øyelokksoperasjon eller fettsuging.

Hvordan foregår en fettransplatasjon

Med fin, tynn sugekanyle henter man ut fett fra et egnet område på kroppen. Fettet hentes ut gjennom et lite hull i huden som lukker seg selv og som regel gir lite synlig arr i huden. Deretter renses fettet som er hentet ut og sprøytes inn under huden med en enda tynnere kanyle i det området der man ønsker å øke volumet eller fylle ut i ansiktet. Vanligvis blir det ikke noe synlig arr i huden der man setter inn fettet.

Etter operasjonen

Man kan være hoven i de behandlete områder de første ukene. Ofte settes det inn litt mer fett enn man behøver ettersom opptil 40-60 % av fettet som er satt inn kan forsvinne etter en tid. Det kan derfor av og til være nødvendig å gjenta behandlingen en til to ganger i de tilfellene der endel av fettet forsvinner. Om det hentes ut større mengder fett kan man i noen tilfeller måtte bruke et kompresjonsplagg i noen tid der fettet er hentet ut. Det kan ta fra 3 til 4 måneder før man ser det endelige resultatet.

Bivirkninger og komplikasjoner etter en fettransplantasjon

  • Hevelser
  • Infeksjon
  • Ujevnheter

Man må passe på hygienen slik at åpningene i huden der man har hentet ut fett eller satt inn fett ikke blir utsatt for renheter som kan gi infeksjon inntil de har lukket seg.Om fettet settes for overflatisk, like under huden, kan det oppstå ujevnheter i området der fettet er satt inn. Fettet består av levende celler og kan øke i volum om man legger på seg, noe som kan gi forandringer i det behandlete området. Om det skal hentes ut store mengder fett har det forekommet at det kan oppstå mindre fordypninger i huden der fettet er hentet ut.

Hva koster det?

Priser for fettransplantasjon til ansiktet: fra kr 20000,- inkl.mva
Påfyll fra kr 4000,- inkl.mva
For mer informasjon ring 22 55 35 31