Eufoton laser – Endolaser

Laserbehandling

Det finnes ulike type lasere. På Christiania Park klinikk bruker vi Endolaser – Eufoton – LASEmar500. Det som er spesielt med denne laseren er at den brukes til å stramme opp hudfolder utenfor munnen, under øynene og på halsen ved hjelp av en tynn fiber som går under huden. Fiberen som brukes er ikke tykkere enn en grov sytråd. Ved siden av kan laseren brukes til å stramme opp og forbedre overflaten av huden som en laser.

Laseren er spesielt godt egnet for

  • Stramme opp huden på halsen
  • Stramme huden under øynene
  • Forbedre hudens fasthet i ansiktet
  • Redusere poser over øvre del av kinnene

Før laserbehandling

Først skal man til en konsultasjon hos Dr Lars Haasted. Du får en grundig faglig veiledning basert på kompetanse og erfaring. I tillegg får du informasjon om prosessen rundt laserbehandlingen og komplikasjoner som kan oppstå. Det er viktig at du etter konsultasjonen er fornøyd og at du har en realistisk innstilling til hva vi kan oppnå.

Behandlingen med Eufoton

Etter å ha bedøvet det området som skal behandles med Eufoton laseren, går man direkte gjennom huden med fiberen og setter på laseren. Om man behandler løs hud under øynene kan man få blå merker og hevelse i huden på grunn av alle blodårene som går i dette området. Fiberen beveges langsomt under huden mens laseren sender ut pulserende lys, i det området der man ønsker å stramme opp som f. eks. mindre områder med løs hud på halsen eller under øynene.

Etter behandlingen med Eufoton laser

Etter behandlingen kan man få en lett til moderat hevelse, noen ganger nesten ingen hevelse, avhengig av hvor man har brukt laseren. Åpningen i huden der man har gått inn med laseren lukker seg i løpet av noen timer. Kan være nødvendig med flere behandlinger for å oppnå best mulig resultat. Viktig å unngå solen og bruke høy solfaktor.

Hvordan virker Eufoton laser?

Det laseren gjør er å stramme opp den løse huden i det området man behandler ved at laser lyset får vevet til å trekke seg sammen og samtidig stimulere bindevevet til å danne nytt kollagen og elastin, som er vevskomponenter som gjør at huden blir strammere og mer elastisk.

Eufoton laseren har også den samme funksjonen som CO2 laseren og kan brukes for å glatte og fornye overflaten av huden i ansiktet. Laseren virker på den måten at den lager mikroskopiske hull i huden med intakt hud imellom. Dette stimulerer på samme måte bindevevet under huden til nydanning og dette igjen vil føre til at huden blir fastere og glattere. Fordelen med en slik fraksjonert lasere, som bare lager små hull, er at man kan bestemme hvor rød man blir i huden etter behandlingen.

Laseren er derfor godt egnet til behandling i ansiktet ettersom den kan brukes både over og under huden. Om man ikke ønsker at omgivelsene skal se at man er behandlet kan man dele opp behandlingen i flere mindre sesjoner.