Ansiktsløft

Med årene vil huden i ansiktet miste elastisiteten og spensten. Det vil bli en del overflødig hud som gir mer tydelige folder og rynker fra kinnene og ned mot munnen. Hos noen vil man også se lett posing av huden langs kanten av kjevebeinet ned mot haken. Halsen vil ofte bli preget av den slappe huden og man får folder og striper.

Denne aldringsprosessen er naturlig, men noen vil gjerne utsette prosessen. Aldringsprosessen avhenger av både arv, miljø og andre faktorer som røyking, soling, alkohol, kost og vektforandringer.
Har du slapp hud i ansiktet og på halsen, kan et ansiktsløft være løsningen for deg.
Et ansiktsløft som utføres på Christiania Park klinikk skal gi deg et naturlig og yngre utseende. Vi har lang erfaring med ansiktsløfting både for kvinner og menn. De fleste som kommer til vurdering av ansiktsløft er mellom 45 og 80 år.

Hva innebærer det?

Man strammer opp løs og slapp hud over kinnene på begge sider av munnen og på halsen. Kombineres som regel med fettsuging av haken og øvre del av halsen. Et trygt inngrep med lite hevelse og blåfarging av huden. Etter 1 uke har mye av hevelsen gått tilbake og man kan igjen være sosial.

Naturlig resultat

Pannen og området rundt øynene (smilerynkene) blir ikke forandret etter et ansiktsløft. Folden eller utdypningen som går fra nesen til munnvikene blir bare lettere berørt. Det samme gjelder for de små fine rynkene i ansiktet og rundt munnen. For å forberede hudkvaliteten og glatte ut de små fine rynkene i ansiktet trenger man å bruke laser eller peelinger.

Med en ansiktsløftning endrer man dermed ikke ansiktets karakter og uttrykk. Et ansiktsløft kommer til å hjelpe deg til å se yngre og opplagt ut med et naturlig resultat.

Konsultasjon før en ansiktsløftning

Alle våre pasienter gjennomfører konsultasjon med Dr. Lars Haasted personlig. Du får en grundig faglig veiledning basert på kompetanse og erfaring. I tillegg får du informasjon om prosessen rundt ansiktsløftning og komplikasjoner som kan oppstå.
Det er viktig at du etter konsultasjonen er fornøyd og at du har en realistisk innstilling til hva vi kan oppnå.

På konsultasjonen vil du motta informasjon som du kan lese hjemme om hvordan du skal forberede deg før en ansiktsløftning. Det er viktig at du dusjer og vasker håret med en desinfiserende såpe som for eksempel Hibiscrub før du kommer operasjonsdagen.

Bor du langt fra Oslo kan du i første omgang sende noen bilder via posten eller mail til info@chpk.no. Du får rask beskjed fra Dr Lars Haasted om en ansiktsløft er løsningen for deg.

Hvordan foregår en ansiktsløftning?

Ansiktsløftning foregår i sedasjon. Ved sedasjon får man beroligende medisin intravenøst. I tillegg får man lokalbedøvelse. Ansiktsløftning foregår ved at man legger et snitt i tinningen inni hårfestet over øret fortil. Snittet følger kanten av øret fortil, rundt øreflippen, bak øret og ut i hårfestet. Huden løses ut fra det underliggende vevet utover kinnet, mot haken og ned mot halsen. Man trekker så opp den kraftig bindevevshinnen som ligger mellom huden og muskulaturen på kinnet. Denne hinnen fester seg ned mot munnen og halsen. Når man strammer denne hinnen bakover og oppover vil de slappe områdene bli stramme og man får løftet kinnet, området utfor munnen og halsen. Når man har utført stramningen syr man bindevevshinnen fast slik at man beholder strammingen. Etter dette kan man stramme huden og fjerne det som er overflødig. Ved denne metoden behøver man ikke stramme huden så hardt at det er fare for at den skades langs kantene. Huden sys i to lag. Først setter man enkelte sting i huden som støttesting og deretter syr man innvendig i huden slik at stingene ikke synes. Det eneste man ser er to tråder som kommer ut i hårfestet, skjult av håret. Ved samtidig fettsuging av haken og halsen går man gjennom en liten åpning i huden under haken. Skal man samtidig stramme synlige muskler på halsen må man legge et snitt i huden under haken.

Hva kan man forvente etter en ansiktsløftning?

Lite smerter etter ansiktsløftning, enkelte føler ubehag rundt ørene det første døgnet. Etter 1 uke kan man være ute blant andre mennesker uten at det er særlig synlig at man har vært operert.
Etter fettsugingen under haken må man bruke et elastisk bind i ca 5-6 dager for å unngå hevelse og for at huden skal ligge godt an mot underliggende vev. Man kan bli hoven under øynene og på kinnen den tiden man bruker det elastiske bindet. Dette skyldes ikke operasjonen men at bindet strammer litt mot huden. Hevelsen forsvinner når man fjerner bindet.

Kontroller og oppfølging

Etter en ansiktsløftning er Dr Lars Haasted tilgjengelig ved behov. Man kommer først til kontroll dagen etter operasjonen for å skifte bandasje. De overfladiske stingene fjernes ved neste kontroll etter 1 uke, de innvendige stingene i huden fjernes ved siste kontroll etter 2 uker. Man kan avtale flere kontroller ved behov. For oss er det helt avgjørende at Dr. Lars Haasted gjennomfører konsultasjonen, operasjonen og alle etterkontroller.

Mulige komplikasjoner

Det oppstår svært sjelden komplikasjoner. De vanligste er:

  • Blåmerker
  • Nummenhet
  • Sårproblemer

Priser

En ansiktsløftning koster fra kr 50000,- inkl.mva
Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen, ansiktsbind, sedasjon og
oppfølging etterpå.

For mer informasjon om ansiktsløfting, ring oss gjerne på 22 55 35 31