Øyelokk øvre/nedre

Hvert år er det tusenvis av mennesker som ønsker å gjøre noe med tunge øyelokk og poser under øynene som gjør at de ser trette og utslitte ut. En øyelokksoperasjon vil fjerne inntrykket av at man er sliten og gi en tilbake det ut utseende øynene hadde for 20 år siden. Det beste ved en øyelokksoperasjon er at det er et inngrep som gir et godt og varig resultat.

Ved en øyelokksoperasjon fjerner man all den overflødige huden på øvre og under nedre øyelokk.

Har man poser under øyelokkene blir disse borte.

Løs hud på øvre øyelokk
Øvre øyelokk – tunge øyelokk
Nedre øyelokk – poser under øynene

Før øyelokksoperasjonen

Før en øyelokksoperasjon må du møte til en konsultasjon. Alle våre pasienter gjennomfører konsultasjon med Dr. Lars Haasted personlig. Du får en grundig faglig veiledning basert på kompetanse og erfaring. I tillegg får du informasjon om prosessen rundt øyelokksoperasjonen og komplikasjoner som kan eventuelt oppstå. Det er viktig at du etter konsultasjonen er fornøyd og at du har en realistisk innstilling til hva vi kan oppnå.

Mange års erfaring med operasjon av øyelokk har kommet pasientene til gode i form av en rekke gode råd og forhåndsregler før operasjonen som er med på å minske ubehag, hevelse og blåfarge i huden. Dette vil bli gjennomgått ved konsultasjonen før man blir operert.

Øyelokksoperasjonen

Operasjonen utføres i sedasjon. Det vil si at man får beroligende medisin intravenøst sammen med lokalbedøvelse. Selve inngrepet er helt smertefritt og etter operasjonen er det nesten ingen som føler noe smerte. Det kan forekomme at man blir hoven og noen blir blå i huden. Hevelsen går tilbake etter noen dager og om man blir litt blå i huden, forsvinner dette etter en ukes tid.

Øvre øyelokk – Tunge øyelokk

Før øyelokksoperasjonen tegner man opp hvor man skal legge den nye globallinjen. Man tar utgangspunkt i den allerede eksiterende globalfolden, som er den linjen som ligger der øyelokket slår seg innover når man ser opp. Det måles nøyaktig ut hvor meget hud som skal fjernes, slik at det ikke blir for stramt eller noe overflødig hud igjen etter øyelokksoperasjonen. Så blir man forberedt for operasjonen. Ansiktet og området rundt øynene blir vasket og dekket med sterile duker. Deretter får man noe å sove på og har det behagelig gjennom hele operasjonen. Under øyelokksoperasjonen fjernes den overflødige huden og fett som gjør at huden poser ut. Når operasjonen er ferdig får man hudfarget tape utenfor øyene på hver side og en liten tape over nesen for å dekke tråden som er brukt til å sy med. Tråden er sydd unner huden for ikke å gi noen merker i huden og fjernes uten ubehag etter en uke.

Nedre øyelokk – Poser under øynene

Ofte er det løs hud og poser under nedre øyelokk. Før operasjonen tegner man opp en linje 2-3 mm under hårene på nedre øyelokk. Linjen forlenges ut mot siden i en av de eksisterende smilerynkene man som regel har mot tinningen. Deretter vaskes ansiktet og området rundt øynene og dekkes med sterile duker. Så får man noe å sove på slik at man ikke merker noe av selve operasjonen. Under øyelokksoperasjonen fjernes overflødig hud og fett under nedre øyelokk. Huden lukkes med tråder som ikke synes og som går under huden. Trådene kommer ut på hver side av øyene og dekkes med hudfarget tape. Man får også en liten hudfarget tape over nesen som dekker tråden som går her.

Etter øyelokksoperasjonen

Etter operasjonen ligger man og hviler på klinikken og det kan være praktisk om man kan får noen til å hjelpe seg hjem ettersom man er trett av det man har fått å sove på under operasjonen. Man bør ligge høyt med hodet en ukes tid når man kommer hjem og ikke anstrenge seg for meget de første dagene. Stingene fjernes uten ubehag en uke etter operasjonen. For de fleste har hevelsen stort sett gått tilbake, men noen kan ha behov for noen ekstra dager før alt har lagt seg. Om man blir litt blå i huden etter operasjonen er som regel fargen borte etter en uke.

Arrene etter operasjonen er normalt litt røde etter operasjonen. Dette kan skjules med dekkrem om man ønsker. Etter noen uker blekner arrene og hos de fleste ser man ikke stort til arrene etter en tid.

Etter øyelokksoperasjonen kan man være i vanlig fysisk aktivitet men ikke trene for hardt. Etter at stingene er fjernet kan man starte opp med vanlig trening.

Hos enkelte kan hevelsen vedvare noe utover det som er vanlig men dette går også tilbake etter en tid.

Resultatet etter en operasjon av øyelokkene er at man ser mer opplagt ut, får et mer våkent blikk og både ser og føler seg bedre. Og dette påvirker ikke bare utseende vårt men også den psykiske helsen som kan gi oss en bedre opplevelse i hverdagen.

Komplikasjoner

Enhver operasjon medfører en risiko for komplikasjoner. Disse kan være

  • Disse kan være
  • Blødning
  • Infeksjon

Hva koster det?

Øvre øyelokk – tunge øyelokk fra kr 12500,- inkl.mva

Nedre øyelokk- Poser under øynene fra kr 14000,- inkl.mva

Øvre og nedre øyelokk samtidig fra kr 26500,- inkl.mva

Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå.

For mer informasjon, ring oss på 22 55 35 31