Jeg ble veldig godt ivaretatt

Jeg ble veldig godt ivaretatt

Gro Bull fra Oslo gjennomgikk en øyelokksoperasjon hos Christiania Park Klinikk. Etter det har hun både sett bedre — og sett bedre ut! Hun kan ikke få fullrost klinikken nok.

Det begynte med at stadig tyngre øyelokk medførte at sidesynet ble dårligere. Noe som blant annet er til hinder når du skal kjøre bil.

Som eier av O2 Familieterapisenter var det uaktuelt for Gro Bull. Hun trenger stadig bil når hun kjører rundt til klienter.

— I tillegg så jeg rett og slett litt trøtt ut, selv om jeg ikke var det, sier hun.

Så for rundt fem år siden kontaktet hun Christiania Park Klinikk om muligheten for å ta en operasjon. Ved en øyelokksoperasjon blir overflødig hud på øyelokkene fjernet. Om du har poser under øyelokkene blir disse også borte.

Betrygget

Jeg var på konsultasjon hos doktor Lars Haasted som tegnet og forklarte. Han ga meg veldig god informasjon om hva slags resultat jeg kunne forvente, hvordan operasjonen ville fortone seg og om restitusjonen.

— Jeg følte meg veldig betrygget, og var overhodet ikke redd før operasjonen.

På operasjonsdagen fikk hun en sprøyte og sovnet. Det kalles sedasjon, og gjør at du går inn i en søvnlignende tilstand, samtidig som du får lokalbedøvelse. Du blir raskere våken igjen enn fra narkose, og det er færre bivirkninger.

— Etter bare tre-fire timer var jeg ute igjen. Jeg tok en taxi hjem, og luftet faktisk hunden etterpå, sier Gro Bull.

— De neste dagene var jeg sykemeldt, men bortsett fra det kunne jeg leve som vanlig.

— Øynene var hovne, og de første par dagene så det vel ut som om jeg hadde vært i slåsskamp, sier hun og ler.

Men det gikk over etter et par dager, og etter det har hun aldri tenkt på øyelokkene mer. Bortsett fra i oppfølgingskonsultasjon med klinikken.

Kvikkere

— Foruten at jeg så bedre, følte jeg meg også kvikkere, sier hun. En øyelokkoperasjon gjør gjerne at du ser både 10 og 20 år yngre ut. Hun fremholder at forandringen ikke umiddelbart var lett å se for utenforstående:

— De kunne se at jeg så bedre ut, men skjønte ikke hva jeg hadde gjort. Jeg så vel ut som om jeg hadde vært på helsefarm eller noe slikt, sier hun.

Selv om en operasjon koster litt, så mener Gro Bull at det var en god investering i varig livskvalitet.

— Til alle damer som bruker tusenvis av kroner på øyekremer har jeg ett råd: Gjør heller noe som har ordentlig og langvarig effekt. Mine øyne ser like fine ut nå som de gjorde etter operasjonen, og legen sier at slik kommer det til å fortsette, sier Gro Bull.

Føler deg sett

— De er veldig dyktige, og det hele ble profesjonelt gjennomført, sier hun, og legger til at Lars Haasted har lang erfaring som plastisk kirurg.

Hun fremhever fordelen ved at de er et lite senter, og at du som pasient føler deg sett.

— De stiller opp når du ringer, og de spør deg om hvordan det går. Så gir de råd som virker, for eksempel rundt hva slags kremer du skal bruke etter operasjonen.

— Du blir rett og slett veldig godt ivaretatt.

Gro Bull synes øyelokkoperasjonen var en god investering i livskvalitet.