Jeg ble veldig godt ivaretatt

Jeg ble veldig godt ivaretatt

Gro Bull fra Oslo har fått utført øyelokkoperasjon hos Christiania Park Klinikk, og kan ikke få fullrost klinikken nok. Etter operasjonen både ser hun bedre – og ser bedre ut.

Øyelokk til hinder

Det hele begynte med at stadig tyngre øyelokk gjorde sidesynet dårligere, noe som ble til hinder ved bilkjøring. Ettersom bil var noe hun stadig trengte for klientbesøk som eier av O2 Familieterapisenter, var dette helt uaktuelt.
— I tillegg så jeg rett og slett litt trøtt ut, selv om jeg ikke var det, sier hun.

For rundt fem år siden kontaktet hun derfor Christiania Park Klinikk om mulighetene for øyelokkoperasjon. Ved en slik prosedyre blir overflødig hud på øyelokkene fjernet, i tillegg til at eventuelle poser under øyelokkene også forsvinner.

Betryggende konsultasjon

Gro var på konsultasjon hos doktor Lars Haasted som tegnet og forklarte prosessen. Han delte utfyllende informasjon om hva slags resultater som kunne forventes, samt hvordan operasjonen ville fortone seg og om restitusjonen.
— Jeg følte meg veldig betrygget, og var overhodet ikke redd før operasjonen, deler Gro.

På operasjonsdagen fikk hun en sprøyte og sovnet fort. Dette kalles sedasjon og gjør at du går inn i en søvnlignende tilstand, samtidig som du også får lokalbedøvelse. Du blir raskere våken igjen enn ved narkose, og det er færre bivirkninger.

Tiden etter operasjonen

Etter bare tre-fire timer var Gro allerede våken og klar til å ta for seg hverdagen igjen.
— Jeg tok en taxi hjem, og luftet faktisk hunden etterpå, sier Gro. De neste dagene var jeg sykemeldt, fortsetter hun. Bortsett fra det kunne jeg leve som vanlig. Øynene var hovne, og de første par dagene så det vel ut som om jeg hadde vært i slåsskamp, sier hun og ler.

Dette gikk over etter et par dager, og bortsett fra oppfølgingskonsultasjon med klinikken har hun ikke tenkt noe mer på øyelokkene sine.

En god livsvarig investering

En øyelokkoperasjon gjør gjerne at du ser 10 til 20 år yngre ut. Gro fremholder at forandringen ikke umiddelbart var lett å se for utenforstående.

— Foruten at jeg så bedre, følte jeg meg også kvikkere, sier hun. Bekjente kunne se at jeg så bedre ut, men skjønte ikke hva jeg hadde gjort. Jeg så vel ut som om jeg hadde vært på helsefarm eller noe slikt, fortsetter hun.

Selv om en operasjon koster litt, mener Gro at det var en god investering i varig livskvalitet.

— Jeg har et råd til alle damer som bruker tusenvis av kroner på øyekremer: gjør heller noe som har ordentlig og langvarig effekt. Mine øyne ser like fine ut nå som rett etter operasjonen, og legen sier at slik kommer de til å forbli, deler hun.

Føler deg sett

Det har blitt mer og mer populært i Norge med øyelokkoperasjon. Oslo har mange tilbydere av denne tjenesten, men Gro fremhever fordelene med at Christiania Park Klinikk er et lite senter. En av disse er at du som pasient alltid føler deg sett.
— De er veldig dyktige, og det hele ble profesjonelt gjennomført, sier hun.

I tillegg til dette legger hun til at Lars Haasted har lang erfaring som plastisk kirurg, og at teamet stiller opp når du ringer. Ikke bare de spør de om hvordan det går, men gir også råd som virker, for eksempel rundt hva slags kremer du skal bruke etter operasjonen.

— Du blir rett og slett veldig godt ivaretatt, avslutter hun.